Gomoljna zelena

Gomoljna zelena

Gomoljna zelena
 
Šifra: Gomoljna zelena
Teža: 500 g
Razpoložljivost: 29
Količina:     - ALI -   Na seznam želja
V primerjavo

Že Grki in Rimljani so z zeleno zdravili sečila, po drugi strani pa so jo v določenem obdobju imeli za simbol smrti. Rasla je po grobovih, koren pa so jedli na sedminah. 
Iz simbola smrti se je prelevila v simbol zmage. Z vencem iz listov zelene so okronali zmagovalce.

Naj si jemo njen gomolj, liste ali pijemo njen čaj, eterično olje, ki ga vsebuje, povzroča pospešeno odvajanje vode in je zato učinkovito sredstvo za odpravljanje kamnov v ledvicah in mehurju ter lajšanje revme in protina. Odlične rezultate dosežemo z njo pri hujšanju. Po njej so v srednjem veku segali moški pri težavah s prostato in ženske pri neredni menstruaciji. 

Čeprav fitoterapevti priporočajo uživanje zelene kot jedi, naj si bo v juhi, kot prikuha in v solati, je bil Simon Ašič prepričan, da največ zdravilnih snovi vendarle premore sveže iztisnjen sok iz gomolja, stebel in listov. Jemljemo ga trikrat na dan, pred obroki. Sok izboljša kri in ugodno vpliva na prekrvitev organizma. Koristi pri pljučnem katarju, krčih v prsih, napenjanju in slabemu želodcu. Ker je bogat z vitamini A, B, C in E, se izkaže pri boleznih, ki izvirajo iz pomanjkanja vitaminov. 


 

Sistem: OpenCart.
Bio kmetija Ržen © 2020. | design: GALINTECH s.p. Hitro in poceni.