O nas

O nas

Sredi gozda, na koncu poti, je kmetija, kjer se EKOLOŠKO živi. 
Bodi prijazen do ljudi, narave, živali in sebe.

Osnovni podatki

Naziv: Bio kmetija Ržen
Naslov: 2373 Šentjanž pri Dravogradu

Telefon: 051 331 963
E-naslov: info@bodibio.si
Facebook: Bio kmetija Ržen

Matična številka: 2416115000
Davčna številka: 55200648

Datum vpisa pri registrskem organu: 18.02.2011

Kaj sploh pomeni bodi bio?

Smo ekološka kmetija, ki se že dobrih 20 let ponaša z ekoloških certifikatom. https://webapl.mkgp.gov.si/bioWeb/poglej.php?id=1734

Na kmetiji živimo in delamo ljudje, ki smo ekološki ozaveščeni v pravem pomenu besede, kar pomeni, da nismo prijazni samo do narave, zelenjave ali živali, ampak smo prijazni tudi do ljudi in samega sebe, kar je bistvo pojma »bodi bio«.

Kratico bodi bio smo na kratko opredelili v zgornjem primeru, zdaj pa Vam jo bomo opredelili še v širšem pomenu. Ponosni smo, da smo kmetija, ki je dobesedno svetlobna leta oddaljena od mestnega trušča in njegovega vsakdana. Kmetija je obdana z gozdom, kakor je tudi vsaka bližnja kmetija na območju, kjer se nahajamo. Pri nas takšnim kmetijam oz. naselju pravimo celek oz celki. Od regionalne in glavne ceste smo oddaljeni slabe 3 km, do prvega večjega mesta, v našem primeru Slovenj Gradca, pa dobrih 12 km. Živimo v neokrnjeni naravi v pravem pomenu besede. Sončna lega nam nudi odlično možnost trajnega in dolgotrajnega kmetovanja.

Bodite prijazni ne samo do sebe, bodite prijazni do ljudi, ki vas obkrožajo. Vsak človek je sestavljen iz mesa in krvi in človek mora za svoje delovanje in razmišljanje jesti in piti – se krepiti. Človeka ne dela srečnega njegov luksuzni avtomobil, stanovanje, razkošje … temveč ga okrepi in hkrati zbistri samo kakovostna in zdrava hrana, ki je naše gorivo za obratovanje. Jejte zdravo in z glavo, bodi bio!
_____________________________________________________________________________________________________________

Naziv aktivnosti: Izvajanje ukrepa Ekološko kmetovanje (ukrep 11)
Povzetek: podukrep 11.1 - Plačila za preusmeritev v prakse in metode ekološkega kmetovanja.
Cilj: Spodbuditi kmetijska gospodarstva za izvajanje ekološkega načina kmetovanja.

Glavne aktivnosti:
ves čas trajanja obveznosti moramo izvajati podukrep v skladu s predpisanimi pogoji in zahtevami, opraviti moramo program usposabljanja v obsegu najmanj 6 ur letno, uporabiti moramo najmanj enkrat storitev svetovanja v času trajanja obveznosti, vsako leto moramo pridobiti certifikat za ekološko pridelavo oziroma predelavo, ki ga izda organizacija za kontrolo in certificiranje v skladu z Uredbo 834/2007/ES.

Pričakovani rezultati: 
Prispevek k zagotavljanju javnih dobrin, predvsem k ohranjanju oziroma izboljševanju biotske raznovrstnosti, ohranjanju virov pitne vode, rodovitnosti tal, kulturne kmetijske krajine, varovanju okolja nasploh.

www.program-podeželja.si/  http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020_sl

Sistem: OpenCart.
Bio kmetija Ržen © 2023. | design: GALINTECH s.p. Hitro in poceni.