mlado Zelje

mlado Zelje

mlado Zelje
 
Šifra: Zelje
Teža: 1000 g
Razpoložljivost: 28
Količina:     - ALI -   Na seznam želja
V primerjavo

…kot živilo je zelje zelo dragoceno. Bogato z žveplom in vitamini ( A IN B) , z rudninami ( kalij, železo, magnezij in žveplo) vsebuje še arzen in jod. Najboljše je če jemo svežega v solati okisanega z lesnikovim kisom, zabeljenega s hladno stiskanim sončničnim oljem in osoljenega z malo morske soli. 
… če skuhamo 6 dkg zelja v 1 litru vode kateremu dodamo 7dkg medu dobimo krepčilo za bronhije in pomaga pri pljučnih boleznih.
… pomaga pri vnetju ledvic, prav tako pa je zelo učinkovit pri glistah in drugih neželjenih prebivalcih naše črevesne flore. V ta namen si pripravimo presni sok s sokovnikom in uživamo 20 do 30 g na dan.
… celi in zapira rane, ture pa tudi rane pri krčnih žilah. Zeljne liste nekaj ur predhodno namakamo v močno okisani limonini vodi. Liste pritrdimo z ne pretrdo obvezo. Menjamo 2x na dan in še 1x zadnjič pred spanjem.
… pri artitisu, revmatičnih bolečinah, nevralgijah, išijasu, zbadanje v boku in vnetju poprsnice, odrgninah, delni paralizi in pri putiki. Vzamemo zunanje zelene lista zelja, ki se niso zvili v glavo in jih operemo in povaljamo z valjarjem, da se zmehčajo. Segrejemo jih lahko na več načinov, a najboljši je če liste damo v zavreto vodo. Takoj odstavimo, pustimo minuto - dve in odlijemo vodo. Liste polagamo še prav vroče ( pazite, da se ne opečete ), jih pokrijete z volneno krpo in povijemo s povojem. Najboljši učinek dosežemo, če položimo vsaj tri liste enega na drugega.
….ali ste vedeli, da so stari Rimljani kar 600 let častili to zelenjavo, kot poglavitno za ohranjanje njihovega zdravja..

Sistem: OpenCart.
Bio kmetija Ržen © 2022. | design: GALINTECH s.p. Hitro in poceni.