Totrovo olje - Ričkovo olje
Osnovni podatki:
Rok uporabe: idealno porabiti v 30 dneh od dneva stiskanja, rok trajanja 6 mesecev.
Stiskano: sveže večkrat mesečno po potrebi, da je vedno sveže
Opis
Totrovo olje je najbolj značilno za Koroško pokrajino. Že od nekdaj velja, da je kvaliiteta tega olja najboljša na Koroškem. Specifična zemlja o kateri je pisal že Voranc mu daje izjemno kvaliteto in najboljši okus.
Naše Totrovo ozoroma Ričkovo olje je hladno stiskano iz semen navadnega rička. Olje je zlatorjave barve. Okus spominja na mandeljie in redkvico
Totrovo olje ima zelo visoko hranilno vrednost, saj se v njem nahaja kar 30–40% omega 3 maščobnih kislin. Po tej sestavi je enakovredno ribjemu olju. Tako mu je to rastlisko olje lahko odlično nadomestilo . Naše TOTROVO olje je vedno sveže in hladno stiskano, kar je najboljše, kajti po 30 dneh od dneva stiskanja začne vsako ričkovo olje izgubljati na kakovosti. Lastna stiskalnica nam omogoča vsakodnevno stiskanje. Prednost tega je, da lahko res zaužijete edinstven okus SVEŽEGA ekološko pridelanga Rička.
Vpliv na zdravje:
- idealno razmerje med omega 3, 6 in 9 maščobnimi kislinami;
- vpliv na želodčne težave (zgaga, rana na želodcu, prebavne motnje);
- zniževanje holesterola;
- mazanje z oljem: preprečevanje alergij, celjenje ran, pomlajevanje kože;
- zniževanje krvnega tlaka;
- pri predmenstrualnih težavah.
-BLAŽI VSA VNETJA herpes. vnete rike, rane...
Olje v prehrani:
Idealno za dodajanje k sveži zelenjavi, namazom, omakam, solatnim prelivom.
Kura z oljem:
Z eno žličko hladno stiskanega in svežega TOTROVEGA olja lahko zadostite celodnevni potrebi po OMEGA 3
Shranjevanje olja:
Hladno stiskano totrovo olje je občutljivo na svetlobo, toploto in zrak. Zato ga je najbolj idealno dobro zaprtega shranjevati v temnem, hladnem prostoru, najbolje kar v hladilniku. Rok trajanja ima sicer šest mesecev a ga je idealno porabiti v 30 dneh od dneva stiskanja.